Havermout/speltbrood met blauwe bessen

Nu ik ziek ben werd mij aangeraden om mijn voeding toch zeker wat aan te passen. Zodoende staat er opnieuw wat meer havermout op het menu als ontbijt. Dit broodje is om duimen en vingers af te likken bij het ontbijt. Dit is geen brood zoals wat je onder brood verstaat, het heeft een zachte structuur en smaakt lekker fris door de combinatie met de blauwe bessen. Probeer het eens uit zou ik zo zeggen en laat mij weten wat jullie ervan vonden. Misschien al een ideetje voor de paasbrunch!

Ingrediƫnten:
- 150 g havermout
- 150 g kokosolie, ik gebruikte zonnebloemolie
- 150 g rietsuiker
- 1 vanillestokje (merg)
- 1 tl kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1/2 tl zout
- 2 eieren
- 225 g speltbloem
- 200 g Griekse of volle yoghurt
- 200 g blauwe bessen
 
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de olie, rietsuiker, vanillemerg, kaneel, wijnsteenbakpoeder, zout en de eieren in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg de rest van de ingrediĆ«nten, behalve de blauwe bessen hieraan toe en roer het mengsel met een houten spatel door elkaar totdat het een dik, romig beslag is. Voeg nu de blauwe bessen toe en spatel deze er kort en voorzichtig doorheen. Schep alles in het bakblik en bak het brood in circa 40 minuten mooi bruin en gaar. Mijn broodje had een klein uurtje nodig. Kijk het dus na en prik erin met een prikker. 
Smakelijk!
 
Bron: 'Havermoutje'
 



Reacties

  1. Vandaag voor de tweede maal het broodje gemaakt (ik voel mij geprivilegieerd omdat ik het al een tijdje geleden in handen kreeg) en ik kan alleen maar bevestigen wat je schrijft, het is overheerlijk. Ik gebruikte wel geitenyohurt ipv Griekse. Vandaag is hengelt blauwe bessen maar ik maakte het ook al met gedroogde veenbessen en ook hiermee is het een echte aanrader. Geen gedoe met rijzen, kneden, rijzen, ... gewoon simpel en superlekker. Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten