Granita van bloedappelsien

Het seizoen van de bloedappelsienen duurt niet héél lang, dus moeten we optimaal van deze vrucht genieten. Jullie mogen nog enkele receptjes verwachten.  Lang geleden maakten wij reeds een  bavarois van bloedappelsien, en nu totaal onverwacht met het mooie weer maakte ik deze granita, en ik moet zeggen deze maak ik zeker nog !!!  Geen werk aan en toch heerlijk fris en vol smaak. Je hoeft enkel geduld te hebben tot de granita enkele uurtjes in de diepvries heeft gezeten alvorens je kan proeven. Best moeilijk!

Ingrediënten: 
- 500 ml sap van bloedappelsienen (+/- 1,5 kg sinaasappels)
- 150 gr  suiker
- 150 ml water 

Werkwijze:
Doe de suiker en het water in een kookpot en verwarm op middelhoog vuur. Kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen. Voeg dit mengsel bij het sap van de sinaasappels. Meng goed. Verdeel over twee diepvriesbakjes. Laat minimum 4 uur bevriezen. Haal uit de vriezer en schep het ijs (of rasp het) in een mooi glas of een mooi schaaltje. Puur genieten!



Reacties