Wentelteefjes met speltbrood en kokosmelk

Vroeger toen de kinderen op woensdag van school thuiskwamen stonden er regelmatig eens wentelteefjes op het programma. Nu maakte ik dit bijna nooit meer. Bij mijn dochter staat dit af en toe op zaterdagmorgen op het menu. Moeder kon dus niet achterblijven. Dus onlangs als ontbijt deze heerlijke wentelteefjes. Ik maakte ze uit speltbrood en gebruikte de Alpro kokosmelk om ze onder te dompelen. Verder deed ik er wat Griekse yoghurt bij, en verse rode vruchten en ook verse peer.  Het smaakte heerlijk!


Ingrediënten:
- enkele sneetjes (oud) brood
- 2 eitjes
- kokosmelk
- boter
 
Werkwijze:
Klop de eitjes los en voeg de melk er aan toe. Meng goed dooreen. Laat de sneetjes wat weken in de melk en draai ze eventjes om, zodat beide zijden doordrongen zijn van het mengsel.
Vervolgens doe je wat boter in een pan, laat smelten en laat de sneetjes aan beide zijden bakken. Dien vervolgens op met yoghurt en fruit naar keuze. 


Reacties

  1. Lieve mensen en volgers van deze uiterst aangename en smakelijke down-to-earth-blog, ik kan deze wentelteefjes alleen maar aanbevelen. Het gebruik van de kokosmelk samen met het speltbrood zorgt voor veel extra smaak en maken van deze wentelteefjes een heerlijk gerechtje. Vanaf nu laat ik met opzet een paar sneetjes gewoon ‘oud’ worden, het vooruitzicht alleen al doet mij watertanden. 😋 Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten