Speltbrood met appel, abrikoos en noten
Vorig jaar bij het begin van de corona lockdown schafte ik mij een Thermomix aan. Sommigen oordeelden dat ik dit niet nodig had, gezien ik vrij goed kon koken zonder dat toestel, maar ik wou dit nu al zo lang dat ik de knoop doorhakte en mij er toch een bestelde. 's Morgens besteld en in de namiddag al geleverd door de firma, van een vlugge service gesproken. Ik had er al enkele lekkere dessertjes mee gemaakt zoals de sabayon en de chocoladecusterd en al soep en enkele hapjes voor het Davidsfonds, maar nadien was hij een tijdje blijven stil staan. Nu had ik dus beslist om hem opnieuw meer te gebruiken. Ik maakte er dus nu dit appel-noten brood mee, en gebruikte speltmeel. Pas op je kan dit evengoed op de klassieke wijze maken. Dit brood blijkt heerlijk bij een kaasschotel, dus misschien maken voor de Paasbrunch?
wat bedoel je met deegfunctie ?
BeantwoordenVerwijderen