Wereld slinger met vliegtuigjes

Normaal vertrokken wij zaterdag naar Georgië, maar ja corona heeft daar een stokje tussen gestoken. De reis is verplaatst naar een latere datum en hopelijk kan ze dan doorgaan. Als ik het zo hoor dan raden ze aan om dit jaar in ons eigen landje van onze vakantie te genieten. Hoewel binnenkort zullen de vluchten naar vakantiebestemmingen opnieuw langzaam beginnen doorgaan. Wanneer daar echter een quarantaine vooraf of nadien aan gekoppeld zal worden, dan pas ik liever hoor en zal ik met mijn tafeldecoratie en mijn gerechtjes wel in mijn hoofd op reis gaan.
Eerder publiceerden wij reeds enkele ideeën om een wereldse tafel te dekken zoals onze glaasjes en onderleggers en niet te vergeten onze mooie servetten. Nu gaan we nog iets verder en maken we deze slinger met vliegtuigjes met de wereldkaart. Mijn bedoeling is om de verschillende ideeën die al op onze blog staan nog wat verder uit te werken zodat je dan zelf een keuze kunt maken uit de verschillende deco's binnen het thema.
Benodigdheden:
- oude atlas
- schaar
- garen
- kralen

Werkwijze:
Maak eerst een ontwerp van een vliegtuigje. Vervolgens teken je dit opnieuw over op je landkaart. Vervolgens knip je dit uit. Plaats steeds twee vliegtuigjes op elkaar. Het middelste plooi je in twee. Zo heb je ook de naad waar je moet naaien. Vervolgens naai je het eerste vliegtuigje aan elkaar. Dan heb ik er een parel tussen gestopt. Vervolgens begin je met nummer twee. Laat tussen elk vliegtuigje ongeveer 15 cm koord. De lengte bepaal je zelf.

Reacties