Walnoten-cranberrie brood

Sedert corona worden hier wekelijks zeker één tot twee broden gebakken. Mijn man vindt mijn zelfgebakken brood super lekker. Wanneer het vlug moet gaan durf ik wel eens de Aveve broodmengelingen te gebruiken, maar ik probeer toch héél graag ook iets anders uit. Zoals dit brood dat ik tegen kwam op het internet, afkomstig van een Amerikaanse site. Hierdoor zijn de hoeveelheden met cups en halve cups. Laat dit geen probleem zijn, in de handel kan je deze hulpmiddelen héél gemakkelijk verkrijgen. Ik kocht de mijne ooit bij Maison du Monde. Dit brood is zo lekker, echt om duimen en vingers af te likken.Ingrediënten:
- 3 cups all purpose bloem + 3 el extra  ( +/- 390 gram)
- 1/2 tl instant gist
- 2 tl zee zout
- 1/2 cup gehakte walnoten (+/- 60 gram)
- 1 cup gedroogde cranberries (+/- 100 gram)
- 1 1/2 cup water op kamertemperatuur (+/- 360 ml)
- 1/4 cup vloeibare honing + extra om te besmeren (+/- 22 gram)


Werkwijze:
Ik deed al deze ingrediënten in mijn keukenrobot en kneedde het geheel gedurende ongeveer een 10 tal minuten. Vervolgens liet ik dit brood gedurende 8 uur rijzen. Ja jullie lezen het goed. Bestrooi dan de tafel met wat bloem en stort het deeg uit op de tafel. Doe wat extra bloem erover en kneed heel lichtjes door. Vervolgens geef je het deeg de vorm die je wilt en plaats je het in de oven op een bakpapier. Bak op 220 graden boven en onderwarmte en gedurende ongeveer een 35 minuten. Het brood klinkt hol als je erop tikt. Laat afkoelen en genieten maar!

Reacties