De zee, la mer, the sea

Ja, we zullen het deze zomer zelf gezellig moeten houden thuis en in onze gedachten naar zee gaan. Op onze blog kunnen jullie al héél wat ideeën vinden om een tafel in zeethema te versieren. Er is een ruim aanbod van servetringen en andere deco. Nu in coronatijd was ik kasten aan het opruimen en kwam ik nog zandkleurige linnen wol tegen. Ooit had ik dit gekocht om eens een topje uit te breien in combinatie met rood. Het is er nooit van gekomen. Maar toen ik ze nu in mijn handen kreeg dacht ik wauh, dit is gelijk zand. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik had in de week voordien een gebreide servetring gepind. Mijn idee was nu om gewoon een stukje te breien en daar dan iets op te bevestigen, maar mijn ankertjes bleken spoorloos. Grote kuis in de kelder en ik weet momenteel niet waar ik ze gestoken heb. Dus ander concept. Toen rijpte het idee, moest ik nu de letters van de zee, la mer en the sea kunnen borduren op het breiwerk, misschien geeft dat een mooi effect. Maar ja, niet iedereen heeft een naaimachine die ook kan borduren, dus moest het maar met de hand. Ik moet eerlijk zeggen, het kan beter, maar als je weet waar het over gaat, dan kan je best de woorden lezen. Wat denken jullie?
Benodigdheden:
- wol in kleur naar keuze
- breinaalden, in mijn geval nummer 4
- restje wol om te borduren
- stukje papier
- kopspelden

Werkwijze:
Zet met naalden nummer 4, 20 steken op en brei 14 naalden rechts averechts. Zet in de 15 naald alle steken af.  Knip uit papier een rechthoek van ongeveer 8 cm lengte op 5 cm breedte. Schrijf vervolgens de tekst die je wil op het papier. Zet het vervolgens vast met kopspelden. Ga met een naald en wol met kleine steken over de tekst, zoals je op de onderste foto kan zien. Vervolgens scheur je voorzichtig het papier los. Met de stukjes van de begin- en einddraad naai je vervolgens de servetring aan elkaar. Succes ermee!

Reacties