Gemarmerd aardbeienijs

Tijdens corona zoek ik zoveel mogelijk naar smakelijke gerechten met niet te veel werk aan en niet teveel speciale ingrediënten. Het grote voordeel is dan dat ik maar één winkel moet aandoen. Namelijk onze plaatselijke Minimarket van Carrefour te Oostakker. Zo veel mogelijk verse producten, veel fruit en groenten, asperges, aardbeien, rabarber, kortom er is zoveel lekkers te verkrijgen. Wij hebben wel één fout tijdens deze coronacrisis. Daar waar wij vroeger minder dessert aten, eten wij nu wel dagelijks een dessertje. De reden hiervoor is dat wij veel vroeger ons avondeten eten gezien mijn man zeker het nieuws van 19 uur wil zien en aangezien hij zoals zovelen van thuis uit werkt is dit nu mogelijk. Vroeger kwam hij dikwijls maar tegen 19 uur thuis en aten wij noodgedwongen later. Maar echt overdrijven doen we niet. Je kan dit receptje dus maken met kleine aardbeien, maar die waren niet voorhanden dus gebruikte ik de grote hoewel ik soms van oordeel ben dat de kleintjes soms nog meer smaak hebben. Ingrediënten:
- 500 g verse aardbeien
- 1 blik gecondenseerde melk met suiker ( +- 400 g)
- 500 ml room
- 1 tl vanillesuiker
- 30 g meringues

Werkwijze:
Bewaar vooral een paar kleine aardbeien ter decoratie, maak de rest schoon. Pureer ze samen met 3 eetlepels van de melk met de staafmixer. Klop de rest van de melk met de slagroom en vanillesuiker tot een stevige crème. Breek de meringues grof en roer ze door de room. Giet het beslag in een ronde vorm, liefst een springvorm, van 24 centimeter. Doe het aardbeienmengsel in kleine hoeveelheden erbij en roer het vervolgens door tot een gemarmerd beslag. Zet het minstens 3 uur in de vriezer. Neem de vorm 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Haal het ijs uit de vorm en presenteer het op een schaal. Garneer het ijs met een paar losse aardbeien.
Ik schepte met een ijsschep twee bolletjes in een kommetje. Garneerde met verse in stuk gesneden aardbeien en wat extra verkruimelde meringue.

Bron: 'Supersimpel'

Reacties