Mini pop overs met kruidenkaas

Wie van jullie kent pop overs? Ik had daar nog nooit van gehoord moet ik eerlijk toegeven tot vorig jaar. In maart zijn we toen enkele dagen naar Berlijn geweest en zoals het hoort bezochten we daar ook het warenhuis Kadewe. Op de bakafdeling trof ik een heel toffe bakvorm aan, ja speciaal voor pop overs. Het gebruik ervan bleef achterwege tot ik onlangs deze maakte als lunch gerechtje. De naam pop over is ontstaan omdat het broodje tijdens het bakken omhoog popt. Het is een ontbijtgerechtje in de zuidelijke Staten van Amerika. Het beslag lijkt een beetje op een beslag van pannenkoeken.Ingrediƫnten:
- 2 eieren
- 1 tl zout
- 260 ml melk
- 140 g bloem
- kruidenkaas (type Philadelphia) + wat extra verse kruiden

Werkwijze:
Neem alle ingrediĆ«nten ongeveer een half uurtje voor gebruik uit de koelkast. Snij wat extra kruiden fijn naar wens. Ik gebruikte wat bieslook, tijm en oregano. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Vet de vorm in met olie en laat eventjes opwarmen in de oven. Klop in een kom de eieren, het zout, de melk en de verse kruiden door elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe. Neem vervolgens de vorm uit de oven. Vul deze nu met het mengsel. Vervolgens doe je in elk vormpje een extra koffielepel verse kruidenkaas. Plaats de vorm opnieuw met het mengsel in de oven en bak voor 10 minuten. Verminder vervolgens de temperatuur naar 160°C en bak nog een 15 minuten. Open de oven zeker niet tijdens het bakken. Haal vervolgens uit de oven en haal uit de vorm en laat verder afkoelen.

Reacties