Servetring met sint jakobsschelp

Op onze blog staan reeds enkele zelfgemaakte servetringen met schelpen. Kijk maar eens naar onze postjes, servetring met schelpen-schelpenslinger en servetring in koord met schelpjes.
Een tijdje geleden vroeg een vriendin mij of ik met deze mini sint jacobsschelpjes iets kon aanvangen. Dit was een gekocht hapje met het einde jaar, maar de schelpjes had ze behouden. Ik zei natuurlijk volmondig ja. Ze lagen dus al een tijdje te wachten op een nieuw doel. Ik maakte er de meest eenvoudige servetringen aller tijden mee. Easy en simpel. Ik weet niet of het aan mij of aan de schelpen lag, maar de donkerder schelpen bleken veel steviger om mee te werken dan de witte.

Benodigdheden:
- mini sint jacobsschelpen
- touw
- els ( werktuig met spitse punt) of fijne schroevendraaier

Werkwijze:
Maak aan de bovenkant twee fijne gaatjes met de els of de schroevendraaier. Let wel, prop onder de schelp een handdoek goed stevig. Leg daar de schelp met de bolle zijde tegen en maak dan voorzichtig twee fijne gaatjes. Rijg er vervolgens het touwtje door en knoop het rond de servet dicht.

Reacties