Mueslimuffins

Zondagmorgen, in plaats van zoals gewoonlijk naar de bakker te gaan maakte ik deze muffins als ontbijt. In tijden van corona volgen we de richtlijnen van de overheid op en gaan we enkel om boodschappen als het niet anders kan. Misschien onze creativiteit wat laten werken en zelf wat bakken. Ik had 12 grote muffins maar ook nog 24 mini's uit het beslag. Lauwwarm met een likje boter waren ze heerlijk. Ik gebruikte spelt muesli en ook wat volkorenmeel. Misschien al een eerste  ideetje voor jullie Paasbrunch.Ingrediƫnten:
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 100 g (geroosterde) muesli
- 100 g bruine basterdsuiker
- 85 g rozijnen
- 2,5 dl melk
- 2 eieren
- 100 g ongezouten boter, gesmolten
- 75 g geroosterde muesli, extra

Werkwijze:
De oven voorverwarmen op 210°C. Ik gebruikte warmelucht en zette hem op 200°C. Plaats de papieren vormpjes in het muffinblik en zet opzij.
De twee soorten bakmeel in een grote kom doen. Muesli, suiker en rozijnen erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken. Melk en eieren kloppen en samen met de boter in een kuiltje bij de droge ingrediƫnten gieten. Met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang, het beslag mag nog iets klonterig zijn.
Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor driekwart vullen. De extra muesli over de muffins strooien en licht aandrukken. 20 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffins prikt, er schoon uitkomt. 
Laat de muffins 5 minuten in de bakvorm zitten voor u ze op een rooster laat afkoelen.
Serveer ze warm met wat boter.

Reacties