Griesmeelpudding new style

Griesmeelpudding, hoe lang was dit geleden! Vroeger toen de kinderen nog klein waren maakte mijn schoonmoeder dit regelmatig als dessertje toen we langs gingen. Mijn mama maakte dit weinig of niet klaar en ik ook niet. Noem het misschien iets ouder worden, maar momenteel kruipen er héél wat van die oudere recepten opnieuw door mijn hoofd. Misschien wil ik onbewust een aantal van deze recepten ter herinnering nalaten aan mijn kinderen. Deze griesmeelpudding is er wel eentje nieuwe stijl, hij wordt gemaakt met amandelmelk en onbewerkte griessuiker. Ook het oranjebloesemwater getuigt van een andere keukenstijl. Voor aardbeien is het misschien nog wat vroeg op het seizoen, hoewel mijn man had toch Belgische Belorta aardbeien mee. Als timbaaltjes gebruikte ik mijn oude Tupperware vormpjes. Vintage is terug in en hip!Ingrediënten:
- 4 el oranjebloesemwater 
- 60 g fijn griesmeel
- 100 g blonde rietsuiker
- verse basilicum
- 1 limoen
- 60 cl bio amandelmelk
- 300 g verse aardbeien

Werkwijze:
Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje. Snij ze in twee. Pers de limoen uit. Giet over de aardbeien en bestrooi vervolgens met 40 g suiker. Zet ze fris weg.
Breng in een kookpot de amandelmelk met de resterende suiker tot kookpunt. Voeg zachtjes het griesmeel erbij en blijf roeren. Laat ongeveer een 5 minuten koken. Let op, dit kook héél gemakkelijk over. Ik kan ervan meespreken. Voeg tenslotte het oranjebloesemwater toe.
Doe de pudding vervolgens in 4 timbaaltjes en plaats ze voor zeker minstens 1 uur in de koelkast. Ontvorm en serveer met de aardbeien met citroen, een beetje zeste en enkele blaadjes verse basilicum. 
Mensen die liever totaal geen gluten gebruiken kunnen het griesmeel vervangen door maïsbloem.

Reacties