Boeken haasjes

Dag lieve allemaal, ik hoop dat alles goed gaat met jullie. Het corona virus houdt ons in zijn greep, maar wanneer we strikt de maatregelen opvolgen krijgen we het met zijn allen wel onderdrukt.
Langzaam maar zeker komt Pasen eraan. Ik weet niet of wij het zullen kunnen vieren met onze traditionele brunch, zoals naar jaarlijkse gewoonte, maar we passen ons dan wel aan.
Deze konijntjes maakte ik geruime tijd geleden onder toeziend oog van Woutje. Momenteel heb ik geen kleinkinderen om op te passen, hoewel ik nog niet echt tot de risico groep behoor. Is ook wat wennen hoor, ik mis ze nu al.
Het was zo leuk om deze te maken en bovendien héél eenvoudig. Hoe ouder het boek, hoe mooier de patine. Ze kregen nog een lintje en een pomponnetje om het geheel af te maken.

Benodigdheden:
- oud boek
- patroontje van een konijntje
- lint
- witte wol

Werkwijze:
Kleef twee bladzijden van het boek tegen elkaar, zo is het iets steviger. Maak een mooi sjabloon van een konijntje. Teken dit op het blad. Knip dit rondom mooi uit.
Maak vervolgens een pomponnetje. Ik deed dit met behulp van een vork. Wikkel voldoende keren de draad over het vork. Nadien knip je een stuk draad af en schuif je dit in het midden door het vork. Knoop dit goed samen. Schuif de pompon eraf. Knip de zijkanten door. Maak een gaatje onderaan je konijntje en steek het erdoor. Knoop stevig vast achteraan.
Vervolgens kan je nog een lintje bevestigen onder het kopje.
Succes ermee.

Reacties