Broccoli saltati

Italiaans, het blijft toch een leuke taal hé! In het Nederlands klinkt dit: 'Italiaanse roerbak van broccoli'. Dit gerechtje staat bij ons regelmatig eens op het menu. Persoonlijk vind ik dit een van de beste manieren, broccoli met een Oosters tintje. Groot was mijn verwondering toen ik merkte dat dit nog niet op onze blog stond. Het recept komt uit het boek van Gino D'Acampo 'Fantastico'. In mijn boekenkast staan meerdere kookboeken van hem, hoewel ik denk dat de meesten hem nauwelijks kennen. Persoonlijk vind ik dat hij sublieme gerechtjes heeft. Ik moet zeker ook nog eens zijn chocomousse met pistache en chili maken en bloggen. 


Ingrediënten:
- 5 el olijfolie
- 2 el vloeibare honing
- 1 el lichte sojasaus
- 2 el balsamicoazijn
- 1 teen knoflook, in dunne plakjes
- 1 kleine rode chilipeper, zonder de zaadjes, in ringetjes gesneden
- 3 el gesnipperd basilicumblad
- 60 g pijnboompitten
- 700 g broccoli, in roosjes
- zout en peper

Werkwijze:
Vermeng in een grote schaal 1 eetlepel olijfolie met de honing, sojasaus, balsamico, knoflook, chilipeper, basilicum en pijnboompitten.
Breng een grote pan met water aan de kook, voeg zout en de broccoli toe en kook hem in 3 minuten al dente. Giet de groente af en vermeng hem in de schaal met de dressing. Schep voorzichtig, zodat de roosjes heel blijven.
Verhit de resterende olijfolie in een wok en roerbak de broccoli met de saus 4 minuten tot hij gloeiend heet is.
Proef of de groente goed op smaak is en geef hem heet bij vis of vlees.

Reacties