Mini-Panna cotta van chorizo

Hebben jullie dit soms ook dat je inspiratieloos bent? Onlangs mocht ik voor enkele hapjes zorgen en ik wist echt niet wat kiezen of klaarmaken. Heel wat kookboeken later en ik had nog steeds geen idee, tot ineens ik aan een kookboek dacht met wereldhapjes om te delen. Ik had dit reeds een tijdje in mijn bezit, maar nog niets uit klaargemaakt. En ja hoor, niet één maar drie hapjes heb ik er uit gemaakt. Stuk voor stuk apart maar héél lekker. Vandaag komt deze hartige panna cotta met een Spaans tintje aan bod. Dit hapje viel bijzonder in de smaak door de aanwezigen. Het was de tweede maal dat ik een hartige panna cotta maakte.De vorige keer was er eentje met kaas. Trouwens op onze blog kunnen jullie ook héél wat zoete recepten met panna cotta aantreffen. Je hoeft maar in de rechter bovenhoek bij zoeken 'panna cotta' in te tikken en ze verschijnen allemaal. Soms hoor ik eens van mensen dat ze iets klaarmaakten van de blog, maar wanneer jullie niet echt een reactie nalaten dan ben ik daar niet echt van op de hoogte. Dus lieve volgers, mochten jullie eens iets maken, laat dan een reactie achter, het zou ons echt plezieren.

Ingrediënten:
- 1 1/2 blaadje gelatine
- 150 ml slagroom
- 150 ml melk
- 150 g chorizo (+ een beetje om te garneren)
- paar takjes peterselie
- zout en peper

Werkwijze:
Laat de gelatine weken in een grote kom met water. 
Meng de room met de melk in een pan.
Haal het vel van de chorizo, hak grof en roer door het roommengsel en breng dit aan de kook. Laat met het deksel op de pan 15 minuten intrekken en zeef het daarna om een gladde substantie te krijgen.
Verhit het mengsel opnieuw als het te veel is afgekoeld. Doe van het vuur af de uitgelekte gelatine erbij en blijf roeren. Voeg zout en peper toe.
Schenk in glaasjes en zet minstens 3 uur koel weg.
Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en hak fijn. Voeg vlak voor het opdienen wat blokjes chorizo en blaadjes fijngehakte peterselie toe. 

Bron: 'Wereld hapjes om te delen' Sophie Dupuis-Gaulier

Reacties