Driekoningentaart
Vooreerst wensen wij jullie allen een gezond, voorspoedig en gelukkig 2020. Wij hopen jullie nog lang te mogen inspireren met onze receptjes en zelfmaak ideetjes. Zoals jullie gewoon zijn zullen wij toch proberen om twee postjes per week in te vullen. Mocht dit eens niet lukken dan hoop ik dat jullie ons dit niet kwalijk nemen, maar het is hier soms zo druk. Soms kan ik iets plannen, maar moet dit dan volledig herzien door onvoorziene omstandigheden. Waarschijnlijk herkennen jullie misschien jezelf hierin. Een job, kinderen en niet te vergeten de kleinkinderen. Schatjes zijn het, en ja ze gaan wel naar de crèche, maar toch zijn ze wekelijks bij oma.
Morgen is het 6 januari, feest van Driekoningen. Voor de eerste keer sinds we met het bloggen zijn gestart krijgen jullie een Driekoningentaart voorgeschoteld. Bladerdeeg en amandelpoeder horen er steeds bij, en dan kan je variëren. Ik koos voor wat extra peer en chocoladeparels. Ook een boon hoort erin te zitten. Ik zag dat ze in Nederland er soms zelfs een figuurtje in stoppen.
Morgen is het 6 januari, feest van Driekoningen. Voor de eerste keer sinds we met het bloggen zijn gestart krijgen jullie een Driekoningentaart voorgeschoteld. Bladerdeeg en amandelpoeder horen er steeds bij, en dan kan je variëren. Ik koos voor wat extra peer en chocoladeparels. Ook een boon hoort erin te zitten. Ik zag dat ze in Nederland er soms zelfs een figuurtje in stoppen.
Ingrediënten:
- 150 g amandelpoeder
- 80 g Solo vloeibaar
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 rollen bladerdeeg, ik gebruikte Herta
- 1 koffieboon
- 1 eierdooier
- 1 kroontje, gemaakt uit papier
- 80 g suiker
- 1 peer, geschild en in fijne partjes gesneden
- enkele chocoladedruppels
Werkwijze:
Verwarmd de oven voor op 205°C.
Meng het amandelpoeder met de Solo, de eieren, de vanillesuiker en de suiker tot een glad deeg.
Verdeel het deeg over een bladerdeegbodem, maar laat de randen vrij.
Leg de boon erin.
Schik de in partjes gesneden peer op het deeg. Strooi er ook enkele chocoladedruppels over.
Leg de andere bladerdeegbodem erop en druk de randen goed aan.
Maak een klein gaatje in het midden van het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. In het oorspronkelijk recept stond dit niet vermeld. Mijn taart was prachtig gerezen. Echter na enkele uren was ze hier en daar al wat ingezakt. Dit kan je voorkomen door een gaatje.
Smeer de bovenkant in met de losgeklopte eierdooier en trek streepjes met een vork.
Bak in de oven tot de taart mooi goudgeel gebakken is, voor ongeveer een 25 minuten.
Zet het kroontje op de taart en bestrooi met bloemsuiker.
Bron: aangepast recept uit 'Het gouden bakboek'
Reacties
Een reactie posten