Broccoli met slavinken

Af en toe koop ik eens een Libelle, meestal in combinatie met een Libelle Lekker of naar de feestdagen toe. In het allerlaatste nummer van vorig jaar stond een nieuwjaarsbrunch.  Gezien wij dit jaar voor dit concept gingen koos ik er dit gerechtje uit. Ik verving de balletjes van lamsgehakt wel door kleine slavinken balletjes (met wat spek rond). Het viel hier erg in de smaak. De oosterse kruidenmix, de pistachenoten en rozijnen geven er een aparte toets aan.


Ingrediƫnten:
- 400 g lamsgehakt
- 1 broccoli
- 1 teentje knoflook
- 2 el pistachenoten
- 2 el rozijnen
- 1 ei
- 40 g paneermeel
- 1 kl garam masala
- olijfolie
- peper en zout

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de broccoli en snij in roosjes. Pel en plet de knoflook.
Meng het lamsgehakt met het ei, het paneermeel, de knoflook, de garam masala, peper en zout. Roer goed om en rol balletjes van de mengeling. Dit deel viel dus weg in mijn recept. Ik gebruikte kant en klare mini slavinken. Ik bestrooide het geheel voor het in de oven ging met de garam masala.
Leg de broccoliroosjes op de bakplaat, kruid met peper en zout. Leg de lamsgehaktballetjes tussen de broccoli, besprenkel alles met voldoende olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven, strooi de pistachenoten en rozijnen op de plaat en zet nog 3 minuten in de oven. 
Serveer warm of lauw. 

Reacties