Crackers met geitenkaas, rucola en bosbes

Dit hapje stond al geruime tijd in concept, namelijk sedert de startvergadering van het Davidsfonds. Het was er evenwel nog niet van gekomen om dit met jullie te delen. Dit is een super eenvoudig hapje. Goede kwaliteitsingrediƫnten bepalen hier voor een stuk het welslagen van dit hapje. Een lekkere cracker, goede geitenkaas etc...
Hier gebruikte ik rogge met sesamcrackers en deze waren super lekker. Ik moest deze zelf in stukken breken wat het geheel ook mooier maakt voor het zicht en de foto. Althans zo denk ik erover.
Zondag is er in heel Vlaanderen, toast literair, een nieuwe activiteit van het Davidsfond. Momenteel ben ik dus aan het nadenken welke hapjes ik nu zal maken. Ik hou jullie op de hoogte, das beloofd.Ingrediƫnten:
- blauwe bosbessen
- crackers
- geitenkaas type chavroux of dergelijke
- roomkaas, ik gebruik altijd Philadelphia
- enkele lepels volle melk
- peper en zout
- olijfolie
- honing
- mosterd
- balsamico azijn
- rucola 

Werkwijze:
Klop de roomkaas en de geitenkaas samen met wat melk, tot je een losse maar toch stevig mengsel hebt. Doe dit vervolgens in een spuitzak en laat rusten in de koelkast tot gebruik.
Maak een weinig vinaigrette aan en doe dit over de rucola. Pas op, zelf vind ik dit niet echt een meerwaarde, maar aan jullie de keuze. 
Breek de crackers in stukjes, doe er wat rucola op en spuit vervolgens een toefje kaas. Werk tenslotte af met een blauwe bosbes.
Een eenvoudig, maar echt heerlijk hapje, op een andere wijze gepresenteerd.

Reacties