Pompoenen

Na onze pompoentjes uit schuurspons en deze uit oude boeken, wou ik ditmaal voor de start van het werkjaar van het Davidsfonds iets totaal anders. Ik had deze op Pinterest zien verschijnen en wou deze graag maken. Nu had ik daarvoor flexibele buis nodig en ik dacht lap weeral iets om te gaan zoeken in een doe-het-zelf zaak. Het geluk stond echter aan mijn zijde. In ons magazijn, tussen wat afbraak gerief zag ik nog een groot stuk liggen, het was wel wat bestoft, maar dat was vlug verholpen. Persoonlijk ben ik héél blij met het resultaat. Ik decoreerde ze met wat extra takken uit mijn tuin.

Benodigdheden:
- flexibele buis
- ijzerdraad
- oranje spuitverf
- nep blaadjes
- stukje stok van een boom

Werkwijze:
Knip de flexibele buis af op de maat dat je zelf wilt. Breng de twee uiteinden samen en bind deze samen met de ijzerdraad. Spuit vervolgens het geheel 2 tot 3 keer met oranje spuitverf. Laat goed drogen. Tenslotte steek je er een stukje nepblad tussen en werk af met een stokje. Succes ermee.

Reacties