Mini taartjes met ganache van melkchocolade en banaan

Dit is een tweede mogelijkheid om kleine mini taartvormpjes te vullen. Misschien kan je het niet geloven, maar in deze vulling gaat een klein beetje fleur de sel. Super lekker! Wij werkten de bovenkant af met een chips van gedroogde banaan. Ideaal want dit verkleurd niet zoals wanneer je een gewoon schijfje banaan zou gebruiken.





Ingrediënten:
- voorgebakken mini taartvormpjes ( ik gebruikte deze van Pidy)
- 130 g melkchocolade ( 40% vaste cacaobestanddelen)
- 90 g banaan
- 15 g slagroom
- 20 g honing
- mespunt fleur de sel

Werkwijze:
Hak de melkchocolade in stukjes. Doe de stukjes melkchocolade in een kom en smelt ze in de magnetron of au bain-marie. Pureer de banaan en breng de bananenpuree met de slagroom en de honing in een pan aan de kook. Giet de slagroom over de melkchocolade en roer met een pannenlikker in het midden van de kom, steeds in dezelfde richting, tot alles goed gemengd is. Voeg ten slotte de fleur de sel toe en mix de ganache nog even met de staafmixer voor een mooi resultaat. Laat afkoelen en doe de bereiding in een spuitzak.
Vul de vormpjes met dit mengsel en plaats er nog een gedroogd stukje banaan op.

Bron: Petit Gâteau 'Kleine taartjes' uitgegeven bij Kosmos.

Reacties