Weddingcake Sofie en Bart

Mijn dochter wou voor haar huwelijk zelf haar eigen bruidstaart ontwerpen. Oorspronkelijk waren we van plan om onze gekende weddingcake terug opnieuw te maken. Nu had ik de laatste week echter nog een mooie cake gepind van Cove Cake Design die mijn dochter ook heel mooi vond. Een recept was echter in geen velden of wegen te bespeuren.
Deze cake had een lichtbruine kleur en was afgewerkt met roze botercrème. Gezien wij niet zo graag met kleurstof werken hebben wij frambozensap gebruikt om hem roze te krijgen. Voeg dit echter stapje per stapje toe. Zorg dat de crème niet te lopend wordt!

Fotocredits Eddy Delplace


Hieronder vinden jullie het volledige recept van de Weddingcake. Wij deden ditmaal echter een weinig cacaopoeder bij het beslag om de cake iets donkerder te krijgen. 
Voeg dit echter stap voor stap toe zodat je zeker geen chocoladebeslag krijg. Dit is zeker niet de bedoeling. Bij de botercrème voegden wij frambozensap toe zoals hierboven reeds beschreven.
Voor de vulling gebruikten wij ditmaal frambozenconfituur. Verder werkten we de taart af met enkele macarons, wat verse gypsophila, enkele roosjes en een toffe tabletopper. Deze weddingcake was het middelpunt van het dessertbuffet.

Hieronder geef ik jullie het recept om deze weddingcake te maken. De hoeveelheid is voldoende voor 60/80 personen.

Ingrediënten:

Voor de sponge cake
- 880 g zelfrijzende bloem
- 880 g suiker
- 880 g zachte ongezouten boter
- 16 eieren op kamertemperatuur
- 8 theelepels bakpoeder
- 10 druppels vanille extract

Voor de botercrème
 - 400 g zachte ongezouten boter
- 1 kg bloemsuiker
- 175 ml volle melk

Voor de afwerking
- 2 potjes blauwe bosbessenjam
- verse rode vruchten zoals braambessen, frambozen, bosbessen, aardbeien
-verse bloemen

Benodigdheden:
- 4 ronde taartvormen met een verschillende diameter: 13, 18, 25 & 33 cm

Werkwijze:
Voor de sponge cakes
Verwarm de oven voor op 160° C. Beboter de taartvormen en plaats bakpapier op de bodem. Neem de helft van de ingrediënten voor de sponge cake en mix in een grote kom gedurende 3 minuten totdat het mengsel luchtig en bleek is. Verdeel dit mengsel over 2 bakvormen. Herhaal dit voor de overige helft van de ingrediënten en verdeel het over de overige 2 bakvormen. Bak de cakes 40 minuten tot een ingestoken naald er droog uitkomt. Laat de cakes eerst afkoelen in de bakvormen en nadien op een taartrooster.

Voor de botercrème
Klop de boter en de gezeefde poedersuiker samen tot deze licht en luchtig is. Voeg dan langzaam de melk toe tot de icing zacht en smeerbaar is.

Voor de afwerking
Snij de grootste cake 1 of 2x horizontaal door en besmeer met de bosbessenjam en de botercrème. Doe dit met elke cake en plaats daarna alle cakes op elkaar. Vergeet niet om hier en daar een satéstokje in de cakes te steken zodanig dat alle cakes mooi op elkaar blijven staan. Bepoeder het geheel met bloemsuiker en laat jullie fantasie de vrije loop voor de afwerking met de bloemen en de rode vruchten.

Reacties