Chocoladekoekjes

Zondag kreeg ik deze mooie foto doorgestuurd van mijn dochter. Tussen allerlei werkzaamheden door had ze de tijd gevonden om deze koekjes te bakken. Een 'chocolate chip cookie'. Wie van jullie lust dit niet?  Zelf heb ik ze niet kunnen proeven, maar haar man Bart vond het jammer dat er maar zo weinig waren :).  Met de opgegeven ingrediënten kan je ongeveer een 16 cookies maken.

Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 120 g suiker
- 60 g havervlokken
- 200 g malse boter
- 1 ei
- 100 g donkere chocolade
- 1 vanillestok  (optie)

Werkwijze:
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de mengbeker van de keukenmachine. Meng alle ingrediënten op lage snelheid. 
Snij de malse boter in stukjes en voeg ze een voor een toe aan de droge ingrediënten. Doe ook het ei in de pot met beslag. Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul.Voeg de vanillezaadjes toe aan het beslag.
Laat de machine even op hogere snelheid draaien, totdat je een egaal vast koekjesdeeg verkrijgt. Breek de chocolade en hak hem in stukjes met een mes. Zorg ervoor dat de chocolade niet al te fijn gehakt is. Grote brokjes chocolade horen nu eenmaal thuis in deze koekjes. Voeg de chocolade bij het deeg en laat de machine alles mengen. 
Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep het deeg erop. Verpak de homp deeg in de folie en laat deze een halfuurtje rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje. Van het deeg rol je balletjes met een diameter van 3 à 4 centimeter. Schik ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. Druk alle balletjes plat tot een reeks koekjes die precies even groot zijn. 
Bak de koekjes 20 minuten lang in de oven van 175°C. 
Let op: de baktijd is afhankelijk van het type oven. Controleer dus regelmatig het resultaat. 

Bron: ' Dagelijkse kost' met Jeroen Meus volume 3

Reacties