Asperge-pestotaart met ham en kaas

Het aspergeseizoen duurt nog eventjes voort. Tijd genoeg om alvast ook dit receptje uit te proberen. Er lag nog een rest korstdeeg en wat pesto in de koelkast en laat dit nu al twee ingrediënten zijn die men gebruikt in dit receptje. Ik gebruikte zowel witte als groene asperges, maar mochten jullie liever slechts één soort gebruiken dan kan dit perfect. De ingrediënten zijn zowat dezelfde als van een quiche, maar doordat de taart gebakken wordt in een springvorm is het effect anders. Ik serveerde er alvast een gemengde salade bij, aangemaakt met wat vinaigrette. Laat het seizoen nog maar wat duren.



 
Ingrediënten:
- 500 g witte asperges
- 500 g groene asperges
- 1 rol brokkeldeeg of eventueel bladerdeeg
- 3 el groene pesto
- 200 g beenham in blokjes
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 el fijngesneden bieslook
- 1 el fijngesneden peterselie
- 50 g geraspte kaas
- peper en zout

Werkwijze:
Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Stoom of kook ze beetgaar.
Bekleed een ingevette springvorm met de plak deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrijk met pesto. Schep de aspergestukken en de helft van de blokjes beenham door elkaar en verdeel ze over de bodem van de taart.
Klop de eieren met de slagroom, bieslook en peterselie los en breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de kaas erdoor en schenk dit over de taart.
Verdeel de rest van de beenham en kaas erover. Bak de taart 20-25  minuten in de oven op 220°C. tot deze goudbruin is.
Verwijder de ring en snijd de taart in punten.

Bron: 'Asperges' Traditionele en unieke recepten met het witte goud door Francis Van Arkel.

Reacties