Mini cupcakes met aardbeien

Woensdag was het de laatste dag dat Woutje naar de crèche ging. Ja, na het Hemelvaart weekend start hij in de kleuterschool. Wat gaat de tijd toch super vlug. Natuurlijk mocht een kleine traktatie niet ontbreken. Ik wou iets kleins maken en iets dat bovendien alle kleine kleutertjes lusten. Deze mini cupcakes met aardbei passen in dit plaatje. Aardbeien, mijn kleinzoon is er verzot op! Er verdwenen er al twee in zijn mondje voor hij de deur uit was met zijn traktatie. Oma kreeg nadien enkele foto's doorgestuurd waarop hij heel plechtig stond met zijn diploma in de handjes en jawel hoor met een echte zwarte afstudeerhoed op zijn hoofdje. Hoe schattig was dat!



Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 1/2 kl zout
- 1 kl bicarbonaat
- 200 g poedersuiker
- 200g zachte boter
- 2 kl vanille extract
- 4 eieren
- 200 g confituur van aardbeien
- 200 g aardbeien

- 1/2 l koude room
- 30 g poedersuiker
Ik voegde extra twee eetlepels Philadelphia toe, teneinde de crème nog iets steviger te maken

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem, het zout en de bicarbonaat in een kom. Plaats opzij. In een tweede kom klop je de suiker, de boter en de vanille samen tot een bleek en smeuïg mengsel. Voeg de eieren één per één toe.
Voeg vervolgens beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Klop nog een tweetal minuten door. Plaats papieren vormpjes in je cupcake plaat. Vul deze voor ongeveer 1/3 met het mengsel. Plaats er vervolgens een weinig aardbei confituur op. Vul verder op met het beslag. Maximaal 2/3 van het vormpje vullen. Plaats in de oven en bak ongeveer een 13 minuten. Doe de prikproef. 
Klop de room en de suiker in een kom stevig. Plaats het mengsel in de koelkast.
Voor het opdienen spuit je een toefje room op de cupcake. Plaats er vervolgens een klein aardbeitje of enkele stukjes op. 

Bron: Vertaald uit Le Petit Larousse 'Cupcakes & Petits gâteaux'



Reacties