Glaasje noordzeegarnaal met mango en granaatappel

Een ander hapje dat wij vorige zondag op het menu plaatsten, was dit heerlijke hapje met onze grijze noordzeegarnaal. Wij baseerden ons hiervoor op een receptje van Sandra Bekkari. Dit hapje oogt niet alleen heel mooi, het is ook supergezond. Alleen de keuze voor de foto was wat moeilijker. Na lang twijfelen, konden we nog altijd niet kiezen, daarom hebben we gewoon 2 foto's bij dit receptje toegevoegd. Laat ons gerust weten welke foto jouw voorkeur wegdraagt.  




Ingrediƫnten:
Voor een 12 tal glaasjes
- 1/2 mango in kleine blokjes
- 50 g granaatappelpitjes
- scheutje olijfolie
- bieslook fijngehakt
- verse platte peterselie, fijngehakt
- zwarte peper
- snuifje zeezout (of fleur de sel)
- 250 g grijze garnaaltjes (handgepeld)

Werkwijze:
Doe de stukjes mango in een schaal en voeg er de granaatappelpitjes en de olijfolie, bieslook en peterselie aan toe. Kruid af met peper en zout.
Doe het mengsel in aperitiefglaasjes, leg er de garnalen op en werk af met bieslook.

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wij onze garnalen niet zelf pelden. Ik weet ook uit ervaring dat niets kan tippen aan handgepelde garnaaltjes, maar wanneer je verschillende hapjes maakt, speelt ook de tijd wel een rol!

Reacties