Zwarte woud in een glaasje
Dit glaasje maakten wij reeds meermaals klaar, zo ook voor de babyborrel die wij onlangs mochten verzorgen. Groot was echter mijn verwondering toen bleek dat wij dit nog niet hadden geblogd. Dit dessertje heeft alle ingrediƫnten die een zwarte woudtaart heeft, maar dan gelaagd in een glaasje. Wij gebruiken altijd room en geen sojaroom voor dit dessertje.
Voor 4 personen
- 75 g chocoladekoekjes of chocolade muffins
- 1/2 vanillestok
- 1 dl sojaslagroom (of 1 dl slagroom + 10 g suiker)
- 150 g ontpitte kersen
- 2 dl kersensap
- 50 g suiker
- 1/2 koffielepel agaragar
Werkwijze:
Breek de chocoladekoekjes of muffins in stukjes en verdeel ze over de glazen.
Schraap het merg uit het vanillestokje en doe het bij de sojaslagroom. Klop de room stevig op en verdeel de room over de koekjes. Verdeel de kersen over de room. Verwarm het kersensap met de suiker en voeg de agaragar toe. Breng het sap aan de kook en laat het 1/2 minuut zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat het sap 10 minuten afkoelen, roer nu en dan. Giet het sap over de kersen en laat het 30 minuten opstijven op een koele plek. Eventueel kan je nog een toefje room erbovenop aanbrengen.
Bron: 'Verrassende desserts in 30 minuten' door Miki Duerinck en Kristin Leybaert.
Reacties
Een reactie posten