Blikken doos

Wie herinnert zich nog het blogpostje, lang geleden reeds, met de blikken dozen die wij omwikkelden met jute en kant en als vaas gebruikten? Ditmaal een ander idee met blikken dozen. Ik gebruikte niet zo lang geleden peertjes uit blik en deze zaten in een groot blik. Oorspronkelijk stond het al klaar voor mijn PMD afvalzak, maar ineens had ik een ingeving. Tweede leven voor het blik. Wat vinden jullie ervan? Ik vulde het voor de foto op met meringues, maar je kan er evengoed je bestek in kwijt, of zelfgebakken koekjes, of talloze andere zaken. 
Werkwijze:
Doe alle papier van het blik. Ik verfde het vervolgens met lichtblauwe krijtverf. Laat het goed drogen. De tweede laag die ik aanbracht was met de decoverf van de Action, licht grijs. Borstel het teveel wat weg, zodat iets van het blauw terug komt. Zo krijg je wat patine. Laat alles goed drogen. Vervolgens maak je met een puntig voorwerp een gaatje in het deksel van het blik. Kies een mooi kastknoopje uit. Steek het erdoor en draai het moertje er aan de onderzijde terug op. Je kan met een vijl het teveel van de draad afzagen, maar ik liet dit eraan. Niemand ziet dit wanneer het blik gesloten is en zo kan je wanneer je het beu bent, je deurknop opnieuw gebruiken. Recycling is het woord hé momenteel.
Succes!

Reacties