Scampi tricolore

Op aanvraag was dit opnieuw mijn voorgerecht voor het kerstmenu. Ik heb dit gerechtje al verschillende malen klaargemaakt en telkens met succes. Lekker en kleurrijk. Het voordeel bij dit scampi gerechtje is dat je er toch ook wat groenten bij krijgt. Het is zowel als voorgerecht of hoofdgerecht klaar te maken. Serveer het dan met wat tagliatelli of fettuccini bijvoorbeeld. Is het geen plaatje om naar te kijken? Zeker in zo een mooi kommetje van 'Sergio Herman'. Ik kan daar intens van genieten. Een lekker gerechtje en dan mooi opgediend. Het oog wil ook wat.

Ons menu:
- aperitief met hapjes
- scampi tricolore
- gevulde kalkoen met diverse groenten en kroketten
- panna cotta met amaretti
- kerstman taart van de bakker


IngrediĆ«nten (4 personen):
- 16 grote scampi's (gepeld en darmkanaal verwijderd)
- 1 rode paprika
- 1 broccoli
- 1/2 ui
- 2 dl room
- 1 el witte Martini
- 2 el boter
- 1 capsule saffraan
- 1/2 kl lookpoeder
- peper en zout

Werkwijze:
Hak de ui fijn. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Zelf probeer ik ook met een dunschiller zoveel mogelijk vel van de paprika te verwijderen. Snij de broccoli in zeer kleine roosjes. Kook ze gedurende 5 min. zonder deksel in lichtgezouten kokend water. Ze mogen nog lichtjes krokant zijn.

Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui gedurende 2 min (niet laten kleuren). Voeg de blokjes paprika toe, dek af en laat 4 minuten stoven op een zacht vuurtje. Verhoog het vuur wat en voeg de scampi's toe en bak ze aan elke kant 2 min bruin. Giet er de room en de witte Martini bij. Kruid met saffraan, lookpoeder, peper en zout. Laat nog even op het vuur tot de saus lichtgebonden is. Voeg voorzichtig de gekookte broccoliroosjes toe en warm de bereiding nog 2 Ć  3 min op.

Verdeel de scampibereiding over de borden en dien op met stokbrood.

Bron: Colruyt 'Smakelijk 3'

Reacties

Een reactie posten