Panna cotta aux amaretti

Dit is tot nu toe de allerlekkerste panna cotta die ik ooit heb geproefd. Hij is luchtig en zo fijn van smaak. Alleen maar superlatieven. Een ideale afsluiter na een feestmaaltijd.



 
Ingrediƫnten:
Voor 4 glaasjes
- 2 blaadjes gelatine
- 50 cl room
- 110 g suiker
- 2 el bitter amandel extract
- 8 amaretti koekjes

Werkwijze:
Laat de gelatine weken in koud water. Doe de suiker en de room samen in een kookpot. Breng al roerend aan de kook op middelmatig vuur gedurende 2 minuten. Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en het amandelextract toe. Laat afkoelen. Plaats twee amaretti koekjes op de bodem van elk glaasje. Giet het mengsel in de glaasjes. Plaats de panna cotta in de koelkast voor minimum 6 uur tot ze stevig geworden zijn.

Smakelijk!

Bron: Vertaald uit 'Le grand livre des desserts' Hachette cuisine

Reacties