Dennenappels

Jullie konden al ergens lezen dat ik dit jaar eens iets totaal anders wil voor mijn kerstversiering. Dit jaar wil ik een witte kerstboom met veel natuurlijke elementen. Of ik daarin zal slagen zullen jullie nog wel zien wanneer ik de foto van mijn kerstboom zal online zetten. Ik moest dus ook nadenken over hoe mijn tafel er dan moet uitzien. Ondertussen tikte ik reeds een lap grof linnen op de kop, waar ik een tafelnap zal van maken. Ik maakte ook alvast deze berkenstammetjes met dennenappels. Deze zullen zeker een plaats krijgen op mijn tafel, waarschijnlijk zal ik er nog wat kerstgroen en wit bij verwerken, maar daar moet ik nog eventjes over brainstormen.
 Benodigdheden:
- berkenstammetjes, verschillend van hoogte en dikte
- dennenappels
- nagels zonder kop
- viltlint
- enkele dunne twijgjes

- kleine dennenappels
- metalen oogje
- touw
- houten parels

Werkwijze:
Je maakt in de grote dennenappels een gaatje. In de berkenstammetjes klop je een nagel zonder kop. Vervolgens bevestig je de dennenappel op het stammetje. Je draait er wat vilt rond en knoopt dit vast. Vervolgens probeer je er enkele twijgjes tussen te stoppen. Eventueel kan je daar een figuurtje op aanbrengen. Hier zie je een hertje. 

Voor de krans draai je eerst in verscheidene dennenappels een metalen oogje. Vervolgens steek je deze op een touw met tussenin ongeveer een vijftal houten parels. Je maakt deze zelf zolang als je wilt.

Reacties