Macaron met krab

Mijn dochter had een lijstje gemaakt van de hapjes die ze graag wou serveren op het tuinfeestje ter gelegenheid van haar burgerlijk huwelijk. Een ervan waren deze macarons. In het oorspronkelijk recept maakten ze macarons uit een sneetje wit brood, maar ik wou het graag feestelijker zien. Toen kwam ik op het idee om aan mijn bakker Sven te vragen of hij voor ons groene macarons wou bakken. Ik dacht dat de combinatie van het zoetere van de macaron met het hartige van de krabsalade zeker lekker zou zijn, en dit bleek inderdaad een voltreffer! Lieve mensen aarzel dus zeker niet om af en toe eens iets te vragen aan jullie bakker of slager. Deze mensen oefenen hun vak met liefde uit en zullen mijns inziens graag aan jullie wensen voldoen.Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
- 8 sneetjes wit toast brood
- 100 g Noordzee krabvlees of king krab
- 3 el zure room
- 1 el mayonaise
- cayennepeper
- peper en zout
- 2 Ć  3 el tuinkers
- 4 radijzen

Werkwijze:
Snijd rondjes uit het toastbrood mer behulp van uitsteekringen, probeer 2 rondjes uit elk toastbrood te krijgen. Wij gebruikten dus verse macarons zonder vulling!
Trek het king krabvlees losjes uit elkaar. Meng er de zure room en mayonaise door. Breng op smaak met peper en zout en een snuifje cayennepeper.
Smeer de krabsla tussen de broodjes. Houd fris in de koelkast tot aan het serveren.
Leg er op het laatste moment de tuinkers op en enkele plakjes radijzen.

Bron: Lekker van bij ons.

Reacties

  1. is het nu toastbrood of is het een macaron?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij maakten gebruik van een macaron. Mijn bakker heeft voor mij deze halve macarons gebakken en wij hebben deze met krabsalade belegd. Maar je kan zoals in het originele recept ook brood gebruiken, maar dan zal je de combinatie zoet/hartig minder smaken.

      Verwijderen

Een reactie posten