'Moscovite' krieltjes

Zeg nooit zomaar patat tegen een krieltje! Ik maakte deze ook onlangs klaar als hapje. Nu moet je weten dat mijn man geen fan is van patatjes in de schil, maar hij vond ze toch lekker hoor. Mijn dochter proefde ze ook maar zij deed het schilletje eraf voor ze het in haar mond stopte. Wat zeggen ze ook alweer van de appel die niet ver van de boom valt? Ik klopte de zure room wel op met wat peper en zout. Voor mij heeft het alle troeven. Het zilte van de lompviseitjes, het zurige van de room en dan het krieltje. Bovendien valt dit voor mij onder de noemer 'gezond genieten'. Top!Ingrediƫnten:
- kleine krielaardappeltjes
- potje zure room
- potje zwarte lompviseitjes of haringeitjes
- eventueel enkele takjes dille 
- peper en zout

Werkwijze:
Kook de krielaardappeltjes gaar in kokend gezouten water. Ik stoomde ze gaar. Giet af en laat afkoelen. Snij de krieltjes doormidden. Schep een beetje aardappelkruim uit de krieltjes, zodat er een kuiltje ontstaat. Roer de zure room wat los en voeg peper en zout toe. Vul de krieltjes op met zure room en schik de viseitjes op de zure room. Werk af met een plukje dille.


Reacties