Gevulde radijsjes

Iedereen lust wel radijsjes of dat denk je toch, maar mis. Op de receptie hoorde ik mensen vertellen dat radijsjes niet echt hun ding zijn, maar dat deze combinatie hen echt wel kon bekoren. Zo zie je maar weer. Af en toe loont het de moeite om je grenzen te verleggen en toch eens het risico te durven nemen van iets te proeven. Ik heb altijd graag dat er tussen mijn hapjes ook een hapje zit met een volle beet van groenten. Bovendien was de manier van serveren ook een schot in de roos. Alle prikkertjes zaten op een grote komkommer. Ik had tegenslag in die zin dat mijn radijsjes iets te weinig opengebloeid waren, als je begrijpt wat ik bedoel. Je snijdt de radijsjes in en legt ze in een koud water bad. Normaal komen ze dan open als een bloem. Ditmaal ging dit echt met moeite. Het waren koppige radijzen. Maar een goede soldaat trekt zijn plan. Beetje wrikken en vullen en alles kwam goed. Ingrediƫnten:
- radijsjes
- komkommer
- kipsalade (ik gebruikte deze van Herta)
- fijn gesneden bieslook

Werkwijze:
Spoel de radijsjes en snij ze in met een aardappelmesje. Let op niet te diep. Leg ze vervolgens in een koud water bad tot alle radijsjes opengegaan zijn. Haal ze uit het water. Dep ze droog en vul ze vervolgens met de kipsalade. Strooi er wat fijngesneden bieslook over. Steek er de onderzijde een prikkertje door en steek ze in de komkommer. 


Reacties