Espresso van pastinaak

Ik ben niet zo een grote soepeter. Een bord soep voor een maaltijd is voor mij soms teveel, ik heb liever een voorgerechtje. Maar ieder zijn smaak hé.  Een klein kopje soep, ja dat echter wel. Dit is een heerlijke pastinaaksoep. Bovendien ook feestelijk. Je voegt namelijk enkele druppeltjes truffelolie toe voor het opdienen en als je het héél feestelijk wilt hebben -kerst of oudejaar- dan kan je ook een schijfje truffel er bovenop leggen. De truffel liet ik in mijn geval achterwege, want ik maakte de soep voor het Davidsfonds en ik wou onze vereniging niet op kosten jagen! 

Een oude groente in een oud kopje met een ouderwets kantje, dit zou mijn foto worden!Ingrediënten:
- 30 g boter
- 1 gehakte ui
- 3 pastinaken
- 1 middelgrote peer
- 2 teentjes knoflook
- 600 ml kippenbouillon
- 350 ml volle melk

Werkwijze:
Smelt de boter in een pan op matig vuur. Voeg de gehakte ui er aan toe en bak die ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin. Schil de pastinaken en de peer en snijd ze in blokjes van 1 cm. Schil en hak de knoflook en doe die met de pastinaak en de peer in de pan. Bak nog 2 minuten. Giet er de kippenbouillon en de volle melk bij. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de pastinaak gaar is. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Serveer de soep in kleine espressokopjes, gegarneerd met geschaafde truffel en een paar druppels truffelolie.

Let wel, wanneer je de soep langere tijd op het vuur laat staan dan kleurt deze echt wel donkerder. Dit doet niets af aan de smaak maar voor een fijn tasje soep doe je dit beter niet.

Bron: 'Celebrate' Pippa Middleton

Reacties