zondag 1 juli 2018

Wafeltje met limoen-vlierbloesemroom

Waarschijnlijk kennen de meesten onder jullie wel de koekjes van Jules Destrooper. Onlangs had ik een pakketje besteld om de school te spijzen. Dit is jullie waarschijnlijk ook niet vreemd hé. Hierin zat onder ander een pakje natuurboterwafels, en deze had ik nu net nodig. In de extra bijlage van 'Libelle Zomer' stond een wafeltjestaart met deze wafeltjes. Ik vond dit een origineel idee, maar dikwijls zijn wij maar met ons tweetjes, dus zo een taart is veel te veel. Bovendien leek het mij ook niet echt handig om deze op een mooie manier te kunnen aansnijden of verdelen. Toen dacht ik bij mezelf, ik maak er individuele wafeltjes van. Iets fris, iets zoets en iets krokant, een super combinatie. Ik geef jullie mijn hoeveelheden mee en niet de oorspronkelijke. 
Ingrediënten:
- 100 ml room 
- 1 el suiker
- limoensap
- eventueel wat limoenrasp 
- 2 el vlierbloesemsiroop
- 250 g mascarpone
- klein doosje natuurboterwafels
- eventueel eetbare bloemetjes om te garneren

Werkwijze:
Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de limoenrasp, het limoensap en de vlierbloesemsiroop door de mascarpone. Spatel de opgeklopte slagroom door de mascarpone. 
Doe het mengsel in een spuitzak. 
Plaats een wafeltje op een vlakke ondergrond en spuit hierop verschillende toefjes van de room. Plaats er een tweede wafeltje bovenop. Plaats in de koelkast om wat op te stijven. 
Garneer eventueel met een eetbaar bloemetje.
Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...