Rum - Rozijnenijs

Wie van jullie gaat soms eens eten in de Colmar? Vroeger kon je altijd rum-rozijnenijs krijgen wanneer je aan het dessert toe was. Blijkbaar is dit al geruime tijd geschrapt van hun menu keuze. Nu was dit het lievelingsijs van mijn echtgenoot. Ik had hem al héél lang beloofd dat ik dit eens zelf ging uitproberen en  had al héél lang het recept aangeduid uit het kookboek van 'Delicious, samen koken'. 
Nu met het mooie weer van de laatste tijd ging ik aan de slag. In het oorspronkelijk recept voegen ze ook wat oploskoffie toe maar ik liet dit achterwege. Dit ijs is supersnel en eenvoudig klaar te maken. Je hebt er ook geen ijsmachine voor nodig. Dus geen excuses om het eens uit te proberen hé!



Ingrediënten:
- 85 g rozijnen
- 125 ml bruine rum
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 ml) het mijne was maar 315 ml
- 600 ml slagroom
- 1 el oploskoffie, opgelost in 2 el kokend water, afgekoeld (ik liet dit achterwege)

Werkwijze:
Begin een dag van tevoren met dit recept.
Laat de rozijnen minstens 4 uur of een hele nacht wellen in de rum.
Klop in een kom de gecondenseerde melk en de slagroom met een mixer door elkaar tot er zachte pieken ontstaan. Spatel er rustig de rozijnen met rum en de koffie door. Schep het mengsel in een luchtdicht afgesloten diepvriesdoos en zet het een nacht in de vriezer.

Bereiden +/- 10 minuten/wellen +/- 4 uur tot 1 nacht

Bron: Delicious, samen koken van Valli Little






Reacties