Bavarois van woudvruchten


Deze bavarois ontstond een beetje bij toeval. Je kan bavarois van verschillende vruchten maken. Op onze blog kan je in juni 2016 reeds een bavarois van aardbei aantreffen. Nu is het er eentje geworden met woudvruchten. Het idee rijpte toen ik in mijn diepvries nog een zakje woudvruchten tegen kwam dat de vervaldag naderde. Ik wou er toen bavarois in glaasjes mee maken. Met de hoeveelheid hieronder beschreven kan je ongeveer een 40 glaasjes vullen. Je kan de bavarois afwerken met enkele woudvruchten of zoals wij deden met een verse aardbei en wat munt. 




Ingrediënten:
- 500 g woudvruchten
- 400g mascarpone
- 10 bl. gelatine
- 500 ml room (40%)
- 40 g bloemsuiker
- muntblaadjes
- enkele verse vruchten  

Werkwijze : 
Laat eerst de diepvriesvruchten ontdooien. Prak ze naderhand wat fijn met een vork. Laat ondertussen de gelatine even weken in koud water. Verwarm nadien het vruchtenmengsel en voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Klop de slagroom op met het poedersuiker. Klop ook de mascarpone luchtig op. Meng het mascarpone mengsel met de room. Voeg het vruchtenmengsel toe. Vul in kleine glaasjes. 
Smakelijk!
 

Reacties