Matcha madeleines

Op onze instagram pagina zagen jullie reeds een foto verschijnen van een dessertbuffetje ter gelegenheid van mijn vriendin die 50 werd. Ze wou niet echt een feestje bouwen, maar wou haar gasten die langskwamen toch verwennen met lekkere hapjes en in de namiddag een dessertje. De hapjes kwamen uit het recente aanbod welke we serveerden voor het burgerlijk huwelijk van mijn dochter. De dessertjes had ze ook uitgekozen. Kost wat kost wou ze echter de vlindercake. Ook wou ze graag iets met matcha. Zelf was ik van oordeel dat onze matchacake te groot was en ik waagde mij aan een nieuw matcha receptje. Namelijk deze Matcha madeleines. Ze waren een overdonderend succes. Daar waar Matcha toch een ietwat bittere smaak heeft is er in dit recept niets van te merken. Zelf denk ik dat dit komt doordat er wat honing in het gebak gaat, het is super lekker!Ingrediƫnten:
- 100 g boter
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 1 eetlepel honing
- 100 g zelfrijzende bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 eetlepel Matcha

Werkwijze:
Zeef de bloem, het bakpoeder en de Matcha tweemaal. Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de boter in een pan. Vet de madeleintjes vorm in en bestrooi met wat bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Klop de eieren los. Voeg eerst de honing toe. Voeg dan de suiker toe en meng goed. Voeg het bloem/matcha mengsel toe. Voeg de warme boter toe en mix goed. Giet het beslag in de vormpjes. Bak op 180°C gedurende 10/15 minuten. Doe de test met de naald. Als de naald er droog uitkomt, dan is het gebak genoeg gebakken. 
In het recept stond dat dit voor ongeveer 12 madeleintjes was, maar ik kreeg er zonder moeite 26 stuks uit. 

Bron: HIBIKI-AN

Reacties

  1. Lieve mensen, ik was de gelukkige jarige en ik kan jullie oprecht aanbevelen deze madeleines eens te maken. Ze zijn heerlijk! En stel dat er eentje zou over zijn, of maak er gewoon wat meer, dan zijn ze ook een eenvoudige en superlekkere aanvulling voor het ontbijt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten