Bundt cake met blauwe bosbessen

Jullie weten ondertussen al dat ik nogal fan ben van de 'bundt cakevormen'. Vorig jaar kocht ik een drietal nieuwe vormen. Gezien het thema voor de babyborrel met vlindertjes was had ik een goede reden om mijzelf opnieuw eens te verwennen met de vlinder vorm. De cake met blauwe bessen kwam ik tegen op de blog van 'Macaron Manon'. Ik hoefde niets aan te passen, joepie! De cake gleed super  uit de vorm. Elk kleinste detail was perfect zichtbaar. Veel extra opsmuk was niet nodig. Wat suiker glazuur en verse bosbessen en meer hoefde niet naar mijn mening. Persoonlijk zijn wij niet zo voor al die kleurtjes in de cake en de versiering. Zo zuiver en natuurlijk mogelijk. Wat denken jullie ervan? Vinden jullie hem geslaagd? Trouwens, dit is ook een super lekkere cake. Bovendien hoeven jullie geen schuldgevoelens te hebben bij het eten ervan, er zitten veel bosbessen in :).

Ingrediënten:
- 400 g bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 130 g zachte boter
- 260 g suiker
- 6 eieren
- 125 g Griekse yoghurt (1 potje)
- 1 tl vanille extract
- 500 g blauwe bessen

- 130 g poedersuiker
- 2 tl eiwit
- 1 tl citroensap

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in en bestuif met bloem. Meng bloem, zout en bakpoeder. Mix de boter met de suiker in een kom. Voeg vanille extract toe. Voeg nadien 1 per 1 de eieren toe. Mix goed. Schep het bloemmengsel met de yoghurt in 2 delen onder het botermengsel. Roer voorzichtig. Schep de bessen onder het mengsel. Giet het cakebeslag in de bakvorm. Bak de cake in 60 à 70 minuten in de oven tot gaar. Truc met de prikker! Laat afkoelen en ontvorm. Smeer nadien het glazuur erover.

Ik gebruikte diepgevroren bessen maar ongeveer een 350 à 400 g, opdat de cake droog genoeg zou zijn. Diepgevroren vruchten geven immers mogelijks wat extra vocht af.
Hij was perfect!

Smakelijk!

Reacties