Drizzle cake met vlierbloesemsiroop en citroen

Vorige donderdag wou ik graag ter gelegenheid van mijn verjaardag een traktatie meenemen naar mijn Spaanse les. Ik wou heel graag iets bakken, maar ik wist begot niet wat. Geen koekjes, geen cakejes, maar wat dan wel? Nu moet ik zeggen dat ik naar aanleiding van het huwelijk van Prins Harry en Meghan al verschillende malen hun weddingcake was tegengekomen. Deze had als basis vlierbloesem en citroen en was afgewerkt met een botercrème. Dit was het! De vlier bloeit momenteel weelderig in onze tuin, dus verse schermen om te decoreren waren er genoeg. Ik had bovendien nog een flesje zelfgemaakte siroop in de koelkast staan. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik maakte er een gewone drizzle cake van en gebruikte wel wat glazuur om de bovenkant af te werken. Hij viel alvast héél erg in de smaak. Luchtig en fris en super mals.

Ingrediënten:
- 200 g boter
- 200 g suiker 
- rasp en sap van 1 citroen
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 100 ml vlierbloesemsiroop

- extra vlierbloesemsiroop
- poedersuiker
- enkele druppels citroensap

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in met boter en bedek met bakpapier.
Klop de boter, suiker en citroenrasp luchtig in een grote kom. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, maar voeg het volgende pas toe als het vorige goed is opgenomen.
Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en meng voorzichtig onder het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de test met de prikker.
Laat de cake ongeveer een vijftal minuten afkoelen.
Meng het citroensap ( geen pitjes) met de vlierbloesemsiroop. Prik met een satéprikker de cake meerdere malen in. Giet er nu voorzichtig de siroop overheen en laat deze in de cake trekken. 

Laat de cake verder afkoelen en haal hem uit de vorm.

Voor het glazuur neem je wat gezeefd poedersuiker en voeg daar wat citroensap aan toe en wat vlierbloesemsiroop. Roer om tot je een papje verkrijgt dat niet te lopend is. Eventueel voeg je nog wat bloemsuiker toe. Giet dit over de cake en laat opstijven. 
Ik versierde de cake met wat verse bloesem.

Smakelijk!

Reacties

  1. Hmmmm, het water komt me nog in de mond als ik aan deze cake terugdenk. Ik mocht die proeven en niets van wat hierboven beschreven staat is overdreven, integendeel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten