Mousse van rijpe tomaat, salade van feta en komkommer

Momenteel willen Sandra Bekkari en Pascale Naessens ons meer en meer groenten doen eten en ons het nut doen inzien van gezonde voeding. Maar reeds in 2006 hadden we Frank Fol die ons hiervan wist te overtuigen. Deze kok heeft meerdere kookboeken geschreven over groenten. In het boek 'Feesten is gezond' troffen we dit receptje aan.  Zo zie je maar dat het soms de moeite loont om een vergeten kookboek eens opnieuw ter hand te nemen. Je staat dan soms opnieuw versteld van de recepten die erin staan.



Ingrediënten:
- 2 blaadjes gelatine ( of agaragar)
- 2 potjes tapenade van tomaat
- 1 dl zacht opgeklopte room
- zout en cayennepeper
- 120 g mozarella ( ik gebruikte feta)
- halve komkommer
- enkele tomaatjes
- enkele Kalamata-olijven
- 1 rode ui
- paar druppels sherry azijn
- paar druppels olijfolie
- verse marjolein/oregano
- zwarte peper
- voor de extra touch, enkele tomaatparels

Werkwijze:
Week de gelatine in koud water, haal ze eruit en pers het vocht uit. Meng met een beetje opgewarmde tapenade tot het opgelost is. Laat afkoelen en meng met de rest van de tapenade en vervolgens met room. Kruiden met zout en cayennepeper. Verdeel de moes gelijk over vier brede glazen en laat opstijven in de koelkast. Werk juist voor het opdienen af met een slaatje van mozarella, komkommerblokjes, stukjes tomaat , olijven en fijngesneden rode ui. Kruid met sherry azijn, olijfolie, een beetje fijngesnipperde marjolein, zwarte peper en zout. Goed mengen en verdelen over de zachte moes.

Bron: ' Feesten is gezond' Heerlijke feestideeën boordevol groenten van Frank Fol.

Reacties