Winters tafelen

Lieve mensen het is nog altijd winter. Ik weet het, velen snakken reeds naar de lente, maar die begint pas op 21 maart. Bijgevolg laat ik jullie vandaag meegenieten van ideeën om een winterse tafelschikking te maken. Ik vertrok van dikke wol in zachte pasteltinten en haakte daar servetringen van. Deze waren reeds geruime tijd klaar, maar er ontbrak nog iets extra. Toen mijn man vrijdagavond was gaan voetballen, bladerde ik in enkele oude voorjaarstijdschriften van Bloemschikken en daar vond ik het idee om wol te gebruiken in combinatie met bloemen. Ik wikkelde de wol rond een kartonnen vorm. Ik opteerde om er blauwe/witte  druifjes bij te verwerken. Zo breng je toch al wat voorjaar in huis! 
Werkwijze:
Servetringen
Zet met een haaknaald nr. 6 een 8 tal steken op, minder of meer naar eigen willekeur.
Haak tot een bepaalde lengte, maar maak een gaatje in de voorlaatste rij waar de knoop moet door kunnen. Stop de draden in, en naai de knoop aan. 

Rond het glas
Haak met de drie kleuren wol met je vingers een vlecht tot het rond het glas past. Knoop dit stevig vast en knip de draden af. 

Karton
Teken twee cirkels op een stevig karton. Knip de buitenste cirkel aan de buitenrand uit. Knip de binnencirkel er ook uit.  Ik startte met dubbelzijdige kleefband te kleven en daar de wol tegen te plaatsen om te kunnen beginnen. Zo blijft dit wat beter op zijn plaats zitten. Nadien wikkel je volledig rond tot alles bedekt is. Knip de draad af en stop hem weg onder de wol. 
Plaats vervolgens het karton over de blauwe druifjes. Bij het verder groeien zullen deze uitzetten en mooi over het karton komen.

Mochten er nog vragen zijn, aarzel niet om ons te mailen. 

Reacties