Cannelés met chorizo, manchego en courgette

Nog niet zo lang geleden maakte ik voor het eerst cannelés. Toen was het de zoete versie. Deze waren toen een groot succes. Ik was er toen al van overtuigd dat ik ze zeker wilde uitproberen als hartig gebakje ook. Jullie hebben ondertussen al kunnen lezen dat ik Spaanse les volg in avond-onderwijs, en elke gelegenheid is goed om te genieten van een hapje en een drankje. De laatste donderdagavond voor de vakantie had onze lerares een quiz uitgewerkt met vragen over kerst in Spanje. Nadien was het tapas tijd. Iedereen brengt dan iets mee. De ene drank, de andere iets zoets of iets hartigs. Keuze genoeg altijd. Ik wou iets origineels maken. Op pinterest had ik al cannelés met chorizo gevonden, maar ik wou er mijn eigen draai aangeven. Ze zijn 'super' lekker, mijn mede studenten hebben ervan genoten. Ik maakte ze ook met kerst en mijn kinderen vonden ze ook subliem. Alles was binnen de kortste keren op. Lauw warm zijn ze nog altijd ietsje lekkerder dan koud. Voor de Spaanse les heb ik alvast moeten beloven dat ik het recept in het Spaans uitschrijf, maar hier de Nederlandse versie.



Ingrediënten: 
- 70 g chorizo, in heel kleine stukjes gesneden
- 130 g geraspte kaas, ik gebruikte de typische Manchego kaas
- 100 g zelfrijzende bloem
- 50 cl volle melk
- 40 g courgette, fijn gesneden in blokjes (het binnenste niet gebruiken)
- 1 ei en 1 eigeel
- 60 g boter
- peper en zout

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 210°C.
Warm de melk samen met de boter op tot tegen het kookpunt. Voeg peper en zout toe.
Klop in een kom, het ei met het eigeel op, voeg de bloem toe en vervolgens het boter/melk mengsel.
Doe de blokjes chorizo, de blokjes kaas en de gesneden courgette erbij. Vul de cannelés vormen met het mengsel. Laat 10 minuten bakken op 210°C. Vervolgens nog een 20  minuten op 190°C. Kijk of ze gaar zijn. Laat even afkoelen in de vorm en ontvorm ze nadien.

Smakelijk!

Bron: verwerkte versie uit 'Ma vie en couleurs'

Reacties