Tulpen, eenvoudig stijlvol!

Momenteel is het wat een moeilijke periode voor tafelversiering. Pasen laat nog wat op zich wachten. Nadien volgen dan meestal de communiefeesten, Moederdag en dan de tuinfeesten. Volgende week hoop ik te kunnen starten met paasideeën. Een bezoekje aan de bloemenwinkel leidde toch vandaag tot dit resultaat. Tulpen in prachtig roze! Blijkbaar ben je voor of tegen tulpen. Tulpen laten zich namelijk niet doen. Ze gaan lekker hun eigen gang. Toen ik ze kocht deze morgen waren ze nog mooi gesloten, maar deze namiddag na enkele uurtjes in het zonnetje zien ze er al heel wat beter uit. Ze kronkelen zich zelf een weg, groeien zelfs nog wat uit. Misschien dat ik daarom wel hou van tulpen, ik probeer ook lekker mijn eigen ding te doen.
Bovendien krijgen jullie er  drie servetideeën bovenop! Misschien toch al een eerste idee voor Pasen!
Je vult de cilindervazen met keitjes. Giet er water op tot de keitjes onderstaan. Nadien snij je de tulpen op gewenste lengte af. Steek ze per drie in de vaas.
Een zelfde tulp gebruik je dan bij de servet. Gewoon of in een pipetje gestoken. Je kan ook een eitje uitblazen en daar dan de tulp doorheen steken. Ik gebruikte hier echter een nep ei. Bovenaan en onderaan voorzichtig een gaatje maken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het servet met het touwtje geknoopt. Wat stoer maar toch stijlvol.Reacties