Hartentroef

Ik weet niet hoe jullie Valentijn vieren en of jullie dit vieren. Zelf ben ik niet zo een Valentijn fanaat.   Lekker koken hoort er wel bij, en een originele tafeldecoratie mag dan ook zeker niet ontbreken.
Zopas ben ik bij een vriendin langs geweest en zij toonde mij reeds wat zij had gemaakt voor haar Valentijn tafel. Uit rode papieren servetten had zij hartjes geknipt. Op een tapasprikkertje had zij een hartje in papier gekleefd met een mooie spreuk op. Tof gedaan.
Voor mijn servetringen heeft iedereen de benodigdheden in huis. Ben ik zeker van! Iedereen heeft hier of daar wel een boek speelkaarten liggen. Kies daar de hartenkaarten uit en ga daarmee aan de slag. Voor deze avond ben jij zijn 'Hartenvrouw' en is hij je 'Hartenheer'.
Mooi in combinatie met mini rode roosjes en wat witte takjes!


Werkwijze:
Maak met een perforator een gaatje links en rechts in de speelkaart op gelijke hoogte. Rijg hier een mooi rood lintje door. Bind dit vast rond de servet en klaar is kees. Kinderspel is dit. 

Je kan ook hartjes uit de andere speelkaarten knippen en met dubbelzijdige kleefband op een glaasje plakken. Plaats hier een kaarsje in of waarom niet een bloemetje. Strooi dan misschien nog wat rozenblaadjes op tafel uit en de romantiek kan beginnen. 

Voor de ringen rond de kaarsen, knip je de roosjes heel kort af. Met een dikke naald maak je vervolgens een gaatje en steek er een ijzerdraadje door. Ik gebruikte negen roosjes. Nadien wikkel je de draad vast. 

De rest van de roosjes gebruikte ik gewoon in een vaas. Ik stak er wel wat witte takken tussen. Maakt het geheel wat lichter vind ik persoonlijk.

Laat jullie inspiratie maar werken.
Geniet ervan!

Reacties