donderdag 1 februari 2018

Een droom in roze

Straks is het Lichtmis en dan horen er pannenkoeken op het menu. Voor de derde maal op rij maakten wij een toren van flensjes. Na een chocolade vulling en een citroenvulling is de eer deze keer aan rode vruchten.



Flensjes:
- 200 g zelfrijzende bloem
- 1/2  liter melk
- 30 g kristalsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 50 g boter

Vulling: 
- 1 kg kwark
- 200 ml amandelmelk
- 1 l vanille essence
- 2 el likeur van sinaasappels
- 400 g diepgevroren bessen, ontdooid
- 5 blaadjes gelatine 
Deze hoeveelheid is veel te veel voor de pannenkoekentoren. Halveer gerust de hoeveelheden. Je zal zeker genoeg hebben. 

Werkwijze: 
Zeef de bloem en meng ze met de suiker. Maak een kuiltje waarin u de eieren en de melk door elkaar klopt. Meng langzaam met de bloem tot een homogene massa.
Hiervan in een hete beboterde pan dunne pannenkoekjes bakken.

Klop de kwark samen met de melk, de likeur en de vanille samen glad. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water. Mix de bessen. Er mogen nog kleine stukjes inzitten. Neem van het kwarkmengsel een 6 tal lepels en warm deze op. Voeg hierin de uitgeknepen gelatine toe. Voeg dit mengsel opnieuw toe aan het kwarkmengsel. Klop goed door met de mixer. Laat wat koud worden in de koelkast.

Bouw de taart op. Plaats een flensje, besmeer het met het kwarkmengsel, opnieuw flensje etc....
Laat 1/2 uur koelen in de koelkast.
Garneer met verse bessen.

Bron: Blog Foodistas, wel wat aangepast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...