Servetringen met parels

Tellen jullie al af naar Kerstmis?  Momenteel zie ik soms al op facebook verschijnen hoeveel dagen er ons nog resten. Een van mijn schoondochters  heeft een app. geïnstalleerd op haar  smartphone en zo weet ze perfect hoeveel dagen nog. Zelf hou ik ook wel van de kerstperiode, hoewel ik nu toch vind dat ze er toch veel te vroeg aan beginnen.  Maar mea culpa, mea culpa ik toon jullie vandaag toch ook enkele ideetjes om servetringen te maken voor jullie feesttafel. Hoewel dit nu niet persé voor Kerst moet gemaakt worden, op elke feesttafel zullen ze prachtig staan.  Van mijn trip naar Portugal bracht ik een zak nep parels mee, 8 euro voor een ganse zak. Da's echt geen geld. In Lissabon heb je van die winkeltjes, die overvol staan met van alles en nog wat om te knutselen. Ik heb er zelfs één gezien waar je gewoon geen plaats meer had om door te lopen, van op de grond tot aan de nok tsjok vol! 

De werkwijze is voor allemaal dezelfde. Je zoekt naar visdraad of een andere doorzichtige sterke draad. Dan begin je gewoon de parels erop te rijgen. Ik gebruik als model altijd een lege keukenrol, zo weet je perfect of je al voldoende parels hebt opgestoken. Eenmaal je er volledig rond kunt knoop je de twee draden aan elkaar. Ik knoop toch een tweetal keer.  De servetringen die je hier ziet, kan je onderling combineren. Een ring met zilver past super samen met een ring met goud en zo een dubbele servetring oogt heel mooi en stijlvol op je tafel.

Reacties