Appel - cranberry muffin

In veel gezinnen moeten weer brooddozen worden gevuld met lekkers voor de kinderen. Blijkbaar krijgen de meeste kinderen nog altijd boterhammen mee en boterhammetjes met chocopasta staan bovenaan de lijst. In een goede boterhamdoos hoort ook altijd wat fruit en misschien ook een stukje komkommer of trostomaatjes in allerlei kleuren. En af en toe hoort er ook wel eens iets in om hen te verwennen. En daar behoren dan deze appel-cranberry muffins toe.Ingrediƫnten:
- 100 g boter
- 300 g bloem
- 2 tl bakpoeder 
- 1/2 tl zout
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 100 g suiker
- 3 appels
- 1 biologische sinaasappel
- 2 tl kaneel
- 70 g gedroogde cranberry's

Werkwijze;
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine stukjes. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel fijn en pers het sap. Meng het sap, de schil, de kaneel, de appels en de cranberries.
Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed een muffinvorm met 12 holtes met papieren vormpjes of vetvrij papier. Laat de boter smelten. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom en meng goed met een garde. Klop in een andere kom de gesmolten boter samen met de eieren, melk en suiker. Schenk het eimengsel bij het droge mengsel en meng even met een lepel. Pas op, meng niet te veel. Het hoeft geen gladde textuur te krijgen er mogen juist wat stukjes inzitten. Voeg de appels en cranberry's met het sap toe en meng alles minimaal. Giet dit beslag in de muffinvormpjes. Bak de muffins circa 15 minuten. Steek er een prikker in en die moet er droog terug uitkomen.

Bron: 'Een appel per dag' van Keda Black

Reacties