Ciabatta met geroosterde paprika & sardientjes

Momenteel verblijf ik enkele dagen in Portugal. Een blitsbezoekje aan dochterlief. Daarom krijgen jullie een amuseke op zijn Portugees. Hopelijk staat ons hier nog een na-zomertje te wachten en dan kunnen jullie dit alvast nog eens maken!

Aan wat denken jullie bij het horen van Portugal? Vooreerst waarschijnlijk de Pastéis de Nata, als tweede zou ik denken de azulejos (typische tegeltjes). Misschien dan op drie kurk en als laatste sardientjes?  Misschien hebben jullie een andere top vier.  Met sardientjes worden tal van bereidingen gemaakt. Vandaag presenteren wij jullie een 'Petiscos'  met sardientjes. Onder invloed van haar Portugees avontuur maakte mijn dochter  deze eens klaar als hapje.  Op onze instagrampagina kunnen jullie trouwens een foto vinden genomen door mijn dochter bij een bezoekje aan een sardienenwinkel in Lissabon. De blikjes liggen daar torenhoog gestapeld en in meerdere variëteiten.  Een echt Walhalla voor de sardienenliefhebber!Ingrediënten:
- ciabattabrood
- gegrilde paprika's op olie
- sardientjes

Werkwijze:
Snij de ciabatta in sneden. Rooster ze even onder de grill. Zelf steek ik ze meestal in de broodrooster, gaat vlug en is eenvoudig.  Vervolgens leg je er wat gegrilde paprika op. Werk af met een vers gegrild sardientje. Alle Zuiderse smaken op je bordje!
Smakelijk!

Tip: Sardientjes met kop en ingewanden op barbecue of grill plaatsen. Alleen zo droogt het visvlees niet uit.

Reacties