Bezoek aan Portugal

Onlangs waren wij een 4-tal dagen in Lissabon. Wij boekten deze trip om een bezoekje te kunnen brengen aan onze dochter die daar enkele maanden verblijft. Wij hadden deze trip geboekt via Travelbird. De eerste dag bezochten wij de stad met de metro en te voet. 's Avonds hadden wij met onze dochter afgesproken om samen naar de stierengevechten te gaan kijken. Ik weet dat er hier momenteel veel tegenwind over heerst. In Portugal worden de stieren niet gedood. Het is meer een show van man of vrouw te paard. Akkoord men hitst de stier op en hij wordt wel wat uitgeput. Maar wat dan op het einde gebeurt, ja daar moet je wel goed gek voor zijn. Een man gaat dan recht op de stier af en probeert deze te grijpen met behulp van een groep anderen en ze proberen dan letterlijk de stier neer te halen! Elk zijn meug.

De volgende dag werden wij verwacht om een fietstocht met gids te maken. Wij hebben al enkele fietstochten gemaakt in verschillende steden en ik vind dit een ongelooflijk leuke manier om een stad te verkennen. Je komt op verschillende plaatsen die je anders niet ontdekt. In Lissabon konden we wel gebruik maken van een elektrische fiets wat geen overbodige luxe is. Wat zeker ook op het programma moet staan is een bezoekje aan Belem. Het prachtige klooster is zeker een bezoekje waard en ook de toren. Een bezoek binnenin de toren is niet echt een meerwaarde. Voorts moet men hier ook een bezoekje brengen aan het atelier van de pasteis de Belem. Niet te versmaden. Ze rollen hier en massa van de band (uit de oven :)).   

In Belem hadden wij ook afgesproken met onze dochter. Ze kwam ons halen om 's avonds nog een bezoekje te brengen aan haar werkplaats en haar woonst in de buurt van Cascais. Later op de avond bezochten wij ook nog de badplaats Cascais -een beetje het Monaco van Frankrijk. We schoven ook onze voetjes onder tafel in een super lekker visrestaurantje. 

De zondag kwam mijn dochter ons halen om 10 uur aan het hotel en trokken we op uitstap naar Sintra. In Sintra bevinden zich tal van prachtige paleizen. Wij bezochten ditmaal Palacio Da Pena. Een heel mooi paleis, hoog boven op een rots. Bij het lezen van de geschiedenis kwamen wij tot de vaststelling dat er familiebanden waren met onze koning Leopold I. Prachtige kamers, gedekte tafels om gasten te ontvangen, kortom men kon zich het leven in een kasteel zo voor de geest halen. Op het einde van de rondgang kwamen we ook nog in de gigantische keuken. Ook de koperen potten en pannen stonden ten toon. Fantastisch mooie vormen om te bakken of mousses in te serveren. 

Nadien nam ze ons nog mee naar Cabo da Roca. Een super mooi uitzichtpunt aan de kust, en naar een strandje in de buurt waar ze soms gaat lopen. We besloten deze dag met een heerlijk diner in Lissabon. Een echte aanrader is dit restaurant 'Infame'. Een sublieme keuken met invloeden uit het Oosten. Kortom een gepaste afsluiter voor ons tripje Lissabon.

De ├ęchte Pasteis de Belem.

Schaal- en schelpdieren kunnen niet ontbreken in de Portugese keuken.

Tonijn in een Japans jasje in het hippe 'Infame'.

Reacties